Friday, April 30, 2010

rindu...

di petang2 yg hening ni,dgn angin yg sepoi2 bahasa,cuaca yg sejuk(bru je lps ujan),,hmm tetbe rs rindu plak kt kampung halaman..isk!aih,,da tu ble da teringat uma kt jb,mulela rindu kt mak abah...mengade bt0l aku nih!bru je balik k0t mggu lps..ape nk wat,ni la aku,anak bongsu haji othman ngan hajah zainab..nk balik uma....semlm chat ngan abg long(abg ipar aku),die ckp kal0 nk mkn steambot yg sedap cpt2 blk jb..huhu mau2!nk blk pon kenela tggu paper final abes dulu kn..sdpnye mknn2 kt jb..bkn nk ckp kt shah alam,kl,tmpt laen xde mknn sdp,,sume tmpt pon ade je mknn yg sdp..tp yela pepatah pon ade menyebut(ehem2..),hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri seniri..ape2 pon mst kte akan terkenangkan tmpt seniri,,kononnye bg kte tmpt ktela yg tebaek,bg org laen x pon sbb bg diorg tmpt diorg yg tebaek..time2 cmni kal0 kt uma aku da ajk mk aku g bli goreng pisang ke murtabak ke,minum petang kn..aiseymen tersebut murtabak,sdpnye la hai murtabak kt depan masjid kampung melayu majidee..hmm..saya suka balik rumah!hehe..sbb aku rindu nk dgr ank2 buah aku panggil aku "ucu!!".. kt sini ade jgk org nk panggil aku ucu tp aku kene g sungai buloh la psl akak aku yg 2nd d0k sn..ank buah kt sini ade 2,kt johor ade 4..tp lg 2 yg kt johor tu pon bakal pindah kl..rindunye kt diorg sume..aku ni nm je makcik diorg,,tp kal0 aku ade ngan diorg sume,aku la yg jd chip!(are you ready kids??ayayy captain!!)haha!ms tu aku akn berubah identiti menjadi seorg kanak2 riang..weee~~ maklumla kecik2 dulu aku maen sorg je..kakak2,abg aku sume da besa time tu..bile da besa ni ade ank2 sedare,aku rs cm nk jd kecik blk..bley maen setiap ms!maen,maen da terus b'maen..:) xde assingment nk kene wat,xde mslh!huh!ble rindu kt diorg tgkla gmba diorg,,tp arini aku rs cm nk edit gmba diorg..boring...ni la hasilnye!


wahai anak2 buahku,,hargailah jasa ucu mu ini yg telah meng'edit' gmba kalian..hahahh!!ucu korg ni mmg ske buang ms..aish!sbb tu nenek korg ske mara ucu..korg nnti kal0 da besa,,kal0 ucu kene mara tolong bekap ucu eh??haha!(ucu kami mmg x matang..) kami(+ucu) ske tgk wonderpet!:D


video

haa...ringtone hp aku pon lagu ni,,betapa aku sehati dan sejiwa ngan mereka..:)) aih rindu sumenye!!sabar ucu,,22/5 ni kn ade family gath kt uma kak na..ms tu sume ade..bley lpskn rindu..:)


Wednesday, April 28, 2010

maraton movie

arini ari rabu..hm xde ape yg menarik pon ngan ari rabu..tp arini apek kene keje kt port klang,,jdnye arini bleyla jumpe apek sbb kal0 die g port klang b4 blk kl die akan singgah shah alam dulu..hehe~(gatal in mood..) sedang aku berehat2 ngan zai kt bilik(kepanasan) dlm kul 3lebey cmtu,,tetbe "beep" msg masuk..hah apek bg msg!aku pon bc "g mndi..b ondaway" huh!apakah??mndi?aku bru mndi k0t kul12lebey td..aiseymen,,jgn risaula apek,saya x busuk..hahahh!!aku pon b'mls2an lg kt katil(ms b'mls2an=curi ms mndi)..dlm 5minit lps 2 bru aku besiap..aku siap bese2 jela sbb igtkn apek just nk bwk g mkn..slalunye kal0 kitorg jumpe weekdays mmg g mkn je..siap pnye siap,,aku pon da siap.."beep"-"trun" hah!apek da sampai..aku turun dgn sng atinye..smpai kt kete tgk apek tgh melelapkn mata..alahai sian apek aku ni,,penat..-aku b'monolog dalaman..aku pon ketukla cermin kete,apek t'sedar bkk lock..aku msk kete dgn senyuman yg x sampai telinge(aku berusaha cmne pon senyuman tu mmg xleh nk smpai ke telinge..aih~),die penat xkn aku nk wat muke cuke plak kn,,tensi0nla nnt mmbe tu..pas2 apek b'suara...

apek : nak g mn ni??

minachi : hmm....

apek : saya tnye ni,,awk nk g mn?


minachi : hm jap2(masukkan chewing gum dlm mulut),,nk g mn eh...?

apek : mn la saya tau awk..wyg ade cte ape best?

minachi : ntah ek..(crazies best tp aku da tgk ngan housemate aku la plak..)

apek : hmmm....nk g jusco?(bukit raja)

minachi : bley je!:)

lalu apek meneruskan pemanduan..haha!!sambil b'kar0k dlm kete,,tgk2
da sampai jusco..masuk je jusco trs tuju kt tgv..tgk cte ape ade..alamak ai,,nk tgk cte ape ni..sume cm xbest je..aku tnye apek nk tgk cte pe..stlh apek analisis,ade 2cte yg berjaya d senarai pendekkan..Kick ass & Ip Man 2..ha nk tgk mn 1 ni..apek soh aku pilih..ad0yai!ni yg lemah ni...due2 cte aku cm x interested so aku xtau la nk pilih yg mn..aku ckp ala xtaula nk tgk yg mn..apek pon pilih,,die pilih cte Crazies..aiseymen,,aku rs cte ni xde dlm senarai shortlisted die td..die tau aku da tgk cte 2,,tp die soh teman die plak tgk..aku xkesah pon,kitorg tgkla crazies..aku pon wat2la cm aku xtau pape psl cte 2..:p





cte ni stat 430pm,,abes dlm kul 615 cmtu..da kua panggung kitorg da xtau nk watpe sbb kt jusco bukit raja tu xde ape sgt pon,nk mkn perot kenyang lg..tp kitorg b'minat ngan 1kedai ni,,S&J..da puas pusing dlm kedai tu(bkn beli ape pon,usha2 je..)oas2 tetbe apek ckp kalo tgk wyg lg oke gk ni..gpon ari rabu kn murah..aku on je..hehe..apek m'buat keputusan utk pilih slh 1cte yg tlh d senaraipendek td..kitorg pon g bli tiket Ip Man 2,,cte 2 stat 1045,time tu bru kul6lebey..hmm nk wat pe ni sampai 1045?lm lg tu nk tggu..tetbe apek ckp die nk on9,ade keje sket nk bwat..0ke,kitorg pon g restoran putera ayu kt jln pdg jawa(tmpt feveret)..ade wifi kt situ..keda ni best,ade pondok bg mereka yg nk bersantai..kitorg pon ddkla kt pondok tu..sementara apek wat keje,aku mkn mihun tomyam..aiseymen sdpnye...apek xnk mkn dulu,die ckp awal lg..oke..da abes die wat keje,aku plak menyebok nk on9..cm besela aku kalo on9 nk bkk pe je,fesbuking la..on ym..ika(housemate aku) on9,die buzz aku..aku pon chatla ngan die..skali aku toleh kt apek,baek pnye die tdo..hm bia jela..sian plak kt die..(dlm ati-yess!aku bley on9 dgn gumbiranye cm lappy ni aku yg pnye..hehe) aku sempat berCONFERENCE ngan bdk2 uma aku(zai,eva,ika) pdhl time tu diorg tiga2 ade kt uma..semcm sengal..tgh seronok aku chat ngan diorg,apek bgn..die tgk jm da kul945..td die ckp kul10 kte gerak g jusco smule..alamak,aku kene 0ff9 da..xpela,,cm xjumpe je dak2 ni kt uma nnt..dlm kul10 kitorg pon gerakla g jusco..tggula sampai 1045..





mule2 aku pk ape pnye ctela Ip Man ni..cte cine plak 2..sumpah ramai gle org yg nk tgk cte ni..3hall kot tgv bkk at the same time sbb sht ramai org nk tgk cte ni,mostly chinese la..best sgt ke??hmm tgk jela..sebelum msk 2 adela apek cte sket psk Ip Man 1..0o rupenye Ip Man sejarah org cine,,die ni sifu Bruce Lee..la yeke..mn la aku tau..sejarah ms spm dulu pon x A pon..haha!oke aku pon kosongkan fkrn utk memahami cte ni..(perlu ke nk 0 kn fkrn segala mk nenek??ad0i!~) stlh 1jam45minit berlalu,aku bley wat conclusion yg cte ni best..rs cm nk ngs pon ade tgk cte ni..betapa Ip Man tu sanggup b'mati2an lawan dgn peninju barat semata2 nk buktikan yg kungfu cine pon xkurang hebatnye..org barat ms tu seolah2 m'perlekehkan kungfu cine..atlast,Ip Man b'jaya buktikan yg kungfu cine hebat!ending cte tu die tunjuk bruce lee kecik2 dtg jumpe sifu Ip Man nk b'guru ngan die blaja kungfu(kubgfu tu ade nm tp aku lupe),,tp tu lakonan semula jela kn nk menunjukkan yg Bruce Lee ru sbnrnye ank didik Ip Man tu..ish ade moral yg membina ble tgk cte ni..mmg best!no wonderla panggung penuh..hm abes cte tu da nk dkt kul1,apek pon anta la aku balik...uhh,,senang ati aku maraton movie arini(rabu)..blenye ntah aku nk maraton study plak?haaa...tu yg aku pon x tau ble..s0k luse maybe??yess!haha!!:DD


Wednesday, April 14, 2010

here i begin..

di suatu mlm,,ade sorg pompuan ni call aku...

zati : jah,,ko ktne ni??
jah : aku kt uma la..nape?
zati : xde ape..aku nk g uma korg ni jp lg..
jah : 0uh,,b0ley2..dtgla..ko td0 sni ke?
zati : haah..
jah : ok!~

dlm kul 10lebey cm2 si zati ni pon smpai..ble kitorg da ddk semeja,,gosip la kejenye..zati plak ms 2 mmg ade cte yg mmg TERBAEK DARI LADANG!aku ngan zai pon lynla cte si zati ni..mmg superb la der cte ko..t'gelak aku ngan zai dgr cte ko..da abes gosip,,study r plak..tp jp je kn..aku ngan zati g bilik eva setelkan skrip mandarin kitorg yg x setel2 lg..ad0yai!tgh2 wat 2 aku melarikan diri jp gayut ngan apek..haha!smpai la kul2,,2 pon sbb apek da ngantuk..abes gayut aku kua bilik tgk zati tgh on9,,zai nk msuk tdo da..awl plak si zai ni tdo mlm ni..tggl la aku,zati ngan eva yg xtd0 lg..eva ckp die lapa,,si zati pon sm..ah korg mmg lapa s0kmo..bubur aku msk da abes korg sental pon lapa lg..pas2 bley plak kipas2 aku s0h msk megi..dgn perasaan kasihan kt diorg (sbnrnye aku lapa gk..:p),,aku pon g la dapo msk megi yg d penuhi dgn sayur k0bes,,zati wat air teh..ni nmnye breakfast @3am..sambil mkn tgk tv,,xde cte best la pulak..nk tgk dvd xde dvd player..:D aku pon bkkla cte 'Adnan Sempit' kt lappy..megi abes,cte nan sempit pon abes..pnyela lm kitorg mkn..da abes 2 aku pon on9 blk..zati smash aku,,"ey jah!td bkn ko ckp ko nk study logic ke??" er...ala on9 jp je..:p zati pon tgkla aku on9,,pas2 t'bkk cte psl blog..hah!!ms ni la!ms ni la si zati ni cucuk aku s0h wat blog..aih aku bkn xnk wat,,mslhnye tk0t x t'update..tp zati cekap!die b'jaya cucuk aku..tgh sy0k2 bwat,aih tenet plak mslh..ah sudah!t'gendala..xpe zati,,nnt aku go on seniri..wish me luck..haha mcm penting sgt je kn..:D zati,,credit 2 u..:)